Kouzlo bílého kruhu

...

Zase jsem přišel pozdě. Ne, nehodlám si tady připomínat, jak se to vlastně stalo. Je pravdou, že jsem se zapomněl dívat na hodiny a že jsem se nejprve nikam nehnal. No a potom už bylo pozdě. Prodavačka se mi tentokrát ani nesmály, jen jedna z nich popadla násadu od mopu a významně s ní poklepala na podlahu. Pochopil jsem, jak se věci mají. Žádné přemlouvání, prosení, žádné kopání do dveří a vrhání se pod bezpečnostní mříže (modřiny se už vybarvily). Smutně jsem pohlédl na ty dvě postavy, rozhodnuté bránit konec své směny do mého posledního dechu, a odešel jsem. Příště budu muset vyjít o něco dřív. Ale ne o moc. Jen tak, abych si stihl koupit jednu jedinou knihu. Navštěvovat knihkupectví s penězi je nebezpečné. A existence platebních karet mi to bohužel neulehčuje.

Dám tomu ještě týden. To možná není moc, nicméně já nemám času nazbyt. Pokud se mi to do sedmi dnů nepovede, požádám někoho z přátel. Dám jim peníze a pošlu je do knihkupectví pro lunární kalendář. Jen ne nějaký obyčejný kalendář, to ne. Nepotřebuji rady týkající se zahrady a utírání prachu. Spíš by se mi hodilo vědět, jak správně pečovat o vlastní blog. Znáte to. Občas je ideální doba pro zasazení článku, jindy se hodí změnit design a v určitých dnech konstelace vesmírných těles nahrává úspěšnému čtení a komentování cizích článků.

Jistě, doteď jsem s blogem operoval bez těchto vědomostí a nijak zvlášť mi to nevadilo. Jenomže podle toho to tady vypadá, že ano… Jestli tedy existuje nějaká šance, že budu moct, díky astrologii, vylepšit tento blog, rozhodně ji musím vyzkoušet.

No jo. Kdyby mne nelákaly všechny ty mnohem zajímavější knihy v obchodech… A hádám, ž nejsem sám.

                                                                       Dnes se absolutně nehodí nic komentovat…