Další důvod pro život bez elektřiny

Přiznám se hned na začátku, že jsem si dnes ráno připadal naprosto lidsky. Zaměstnaně lidsky. Jako někdo, kdo svou pílí a soustavnou pracovní činností tvoří opravdové hodnoty. Jako daňový poplatník. Jen začít vzpomínat, že v roce mého narození bylo líp…

Co zapříčinilo takové pocity? Dovolená. Teď když to píšu, přijde mi to ještě absurdnější, než když jsem po šesté odcházel ze štědře osvětleného vestibulu vysokoškolských kolejí. Totiž, ne že bych ještě nikdy neměl dovolenou. Jen mi to zatím v žádném z těch minulých případů nepřišlo tak důležité. A tak, zatímco mládež se bude dnes v noci modlit, aby se čas zastavil těsně před půlnocí, já si budu vychutnávat svůj první opravdu volný den… Tedy, technicky vzato bych měl v pondělí volno tak jako tak. Spíš bych měl svou radost přeložit na úterý. Ale to by zase nevypadalo tak hezky.

Než jsem nastoupil svoji poslední službu před tou věcí (nebudu přeci pořád opakovat slovo dovolená, ne?), dával jsem si v hlavě dohromady takový malý seznam činností, na které se během trvání té věci (opět myšleno dovolená) zaměřím. Padaly výrazy jako víc literatury, víc spánku, míň kofeinu, víc pokusů o komunikaci, víc ovoce, víc pohybu a podobně. Jenomže potom jsem se omylem dostal na oficiální stránky své nejoblíbenější modifikace hry Rome: Total War (přeloženo: ZTRÁTA ČASU, ZTRÁTA ZRAKU, ZTRÁTA UPLATNITELNOSTI NA TRHU PRÁCE). 

A bylo to. Nová verze (tentokrát upravující mladší sestru Říma), která vznikala už od roku 2007, se dostala do fáze, v níž je hratelná. Přiznám se, byl to pro mne šok. Nemám tušení, kolik času jsem strávil hraním počítačových her. Ale vím, že hrát strategii (kombinující prvky tahové a tzv. real-time), která je zasazena do starověku a je plná informací o tehdejším světě a rozdílných kulturách, nepatří do TOP 10 dobrých nápadů.


Naštěstí nemám na počítačové hry absolutně žádný čas. Zvlášť teď, když trpím dovolenou. 

Ne, rozhodně nemám čas na podobné nesmysly.