Seznamy, na nichž mi záleží



Nikdy jsem se netajil, že jsem líný, nemotorný, neprůbojný a bez opravdových ambicí. Že jediné, co si dovedu vždy a za všech okolností logicky zdůvodnit, je potřeba další vodní dýmky. Jenomže to není tak úplně pravda.

Úroveň mých schopností víceméně sedí na úvodní popis. Leč hlavním důvodem není lenost, nýbrž špatná paměť. Neustále na všechno zapomínám. V zaměstnání to řeším lístky s poznámkami. Většinou to funguje. Doma jsem tento systém sice zavedl též, nicméně tam se papíry ztrácí strašně rychle. Přitom není nic horšího, než vzpomenout si, až už je pozdě. Již několikrát jsem chtěl vyhledat odbornou pomoc, ale vždy jsem na to zapomněl. A tak se zatím musím spokojit se systémem, který používám teď.

Kromě lístků s poznámkami oživuji svou paměť vodní dýmkou (správná medicína musí chutnat, ne?) a na většinu věcí si vedu seznamy. Co koupit, co nekupovat, koho naštvat, koho pochválit, atd. Zašlo to dokonce tak daleko, že jsem si musel vytvořit i seznam osob, na nichž mi záleží. Původní myšlenku flexibilního žebříčku jsem velmi rychle opustil. Některá jména se totiž až příliš často pohybovala a mně se nechtělo neustále něco přepisovat. Ovšem až na tuto výjimku všechno fungovalo, jak má. Dokud jsem svou složku se seznamy neztratil.

Část volného času teď věnuji marnému hledání, zbylé hodiny jsem zasvětil tvorbě nových seznamů. Ale zatímco třeba list s názvem „Kdo by si zasloužil pár facek“ dal jsem dohromady během několika minut, u seznamu osob, na nichž mi záleží, mám problém. Nejsem si jist, kolik osob tam doopravdy bylo.

A tak se ptám: Záleží mi na vás?

Jestli ano, klidně si dejte vodní dýmku. Adresu znáte.