Kořist každého milovníka audioknih


Jednoduché a rychlé tažení proti barbarským kmenům Británie trvá již více než rok. Není tedy divu, že jsou všichni lehce nervózní. Císař sice dávno prohlásil Británii za dobytou, nicméně král Caratacus dosud tomuto oznámení vzdoruje. Zdá se, že možná bude stačit počkat, než Římu dojde trpělivost a vzdá se dalších vojenských výpadů.

Legionáři čelí rostoucímu tlaku. Musí co nejdřív ukončit Caratacovo řádění a včera bylo pozdě. Jenomže tento král se nechce nechat vyprovokovat k závěrečné bitvě. Vrchní velitel římské armády má nicméně přichystanou past, do níž chce svého protivníka vylákat. Jestli se jim to povede, bude brzy po invazi a civilizovaný svět získá novou provincii. Jenomže naneštěstí se vždycky něco pokazí...

Je zřejmé, že Simon Scarrow rozhodně nebude chtít psát o tom, kterak římské jednotky snadno porazily poslední zbytky odporu. Obzvlášť když historie je sice plná římských vítězství, ale nikdy nešlo o něco příliš snadného. Krom toho, mladý centurion Cato již několikrát čelil jisté smrti a bylo by velkým překvapením, kdyby od této tradice upustil.

Další příběh plný historie a napětí. Rozhodně nepomůže vědět, že Řím nakonec svou část Británie získal. Obzvlášť když není jisté, zda u toho ještě budou centurioni Cato s Macronem. Naše hrdiny totiž doženou nemilosrdná pravidla legie zajišťující železnou disciplínu. Autor tedy bude muset prokázat dostatek kreativity, aby oba vojáky zachránil před sebou samým.

Tato série si drží vysoký standard jíž od prvního dílu. Příjemný přednes Marka Holého vhodně doplněný o hudební doprovod pomáhá dokreslit atmosféru dobrodružství a téměř neustálého strachu o život.

Simon Scarrow: Orlova kořist
Audiotéka
Čte: Marek Holý
15 hodin 14 minut