Trilogie v pěti krátkých odstavcích a jednom stručném epilogu

Tohle je Jirka. Jirka je důležitý, protože si to o sobě myslí. A taky proto, že by se chtěl stát hlavním protagonistou tohoto textu. Pokud mu to ovšem nesebere David. Oba dva touží udělat všechno pro to, aby se byl následující příběh jen o nich. Jenomže netuší, že takhle to vůbec nefunguje.

Tohle je Marika. Ta se zde původně vůbec neměla objevit, ale nakonec se ukázalo, že tady vlastně chyběla. Nemá to nic společného s tím, že Marika je žena a už dvacet let aktivně bojuje proti genderové diskriminaci. Marika je zásadová a velmi inteligentní, a proto je tady.

Tohle je Nikola. Nikola tady už nechybí. A ač má občas potíže s nástrahami své rodné řeči, umí komunikovat tak, aby jako osoba byla vnímána binárně. A taky se umí proměnit v pterodaktyla, ale to hlavně proto, že nemám peníze na víc postav.

Jirka ještě je důležitý. Není tak inteligentní jako Marika, ani flexibilní jako Nikola. Ale pořád je lepší než David. Byť to tak nemusí vypadat, protože David se začal opravdu hodně snažit a pracuje na svém PR. Dokonce začal chodit na hodiny zpěvu. Ne snad, že by mu to dávalo nějaký hlubší smysl, ale byly zrovna ve slevě.

David není špatný. Rád překonává překážky. Hlavně ty, co se dají obejít. A je vášnivým sběratelem předmětů, které na první pohled vypadají důležitě. Ale hlavně, David je vyvolený, který se podle staré věštby, o které nikdo doteď nevěděl, má stát hlavním protagonistou. David by moc chtěl, aby se věštba naplnila. Je dokonce rozhodnutý o tento svůj cíl bojovat.

Vyhrál.