Bez názvu to ani tentokrát nepůjde

Tak jsme přežili další rok. Aspoň doufám. Lepší bude udělat rychlou prezenci: Já, Já, Já. Výborně, všichni důležití introverti jsou přítomni. A protože zrovna nemají nic lepšího na práci, můžeme pokračovat dál.

Není nic snadného předstírat, že jsem normální. Byť rok od roku jsem v tom lepší. Částečně je to díky nedostatku času, ale myslím, že hlavní roli zde hraje absence potřeby akceptace. Nikdo nepotřebuje vidět, jak málo normální doopravdy jsem. A tak si to nechávám pro sebe. Většinou. Jen musím občas vysvětlit, proč se usmívám. Nejčastěji se to objede bez detailů. Stačí odpovědět, že mne zrovna něco napadlo, nikdy se pak už na nic neptá.

S nápady poslední dobou moje mysl nešetří. Snažím se je filtrovat a když to nepomůže, zapisovat je. Říkám si, že kdyby to šlo, možná by někdo z některých myšlenek mohl vyrobit i ucelený příběh. Je to ale právě ta neurčitost potenciálu, co dělá tyto nápady kouzelnými. Realizací by se všechno ztratilo. Zvlášť, kdybych za ni byl zodpovědný já sám.

Občas si představuji, že je něco jinak. Je to zajímavé. Ne, že bych byl nespokojený, pouze trénuji kreativní myšlení. Už několikrát se mi tak povedlo vyhrát v loterii, odstěhovat se na Island (Londýn je až příliš blízko) nebo dokonce napsat knihu. Ale nejkrásnější na tom všem je, že nic z toho nemusím. Stačí na chvíli zavřít oči. Samozřejmě, že poslepu se špatně píše (důkazem toho budiž špatná literatura, kterou knihkupectví všude inzerují), což svým způsobem vyhovuje všem. A tak se vrátím k myšlenkovým cvičením a budu doufat, že příště se opět setkáme v plném počtu