Je neděle, sirupy stranou



Původně jsem měl na dnešek připravený jiný článek. Tady tohle je improvizace a ještě ke všemu psaná na poslední chvíli. Jenže nešlo to jinak. A to všechno jenom proto, že v neděli se o sirupech nemluví.

Nevím, kdo přišel s tímto pravidlem. Ale podřizuji se mu. Stáhnul jsem připravený text a se slzami v očích ho nahradil tady tímhle. Nenajdete zde nic zajímavého. Žádný recept, ani pojednání o módě. Dokonce i zápisky ze života chybí. Jsem jenom já. A dal bych si dýmku. Co takhle zajít do čajovny pro tabák? Hm? Počkám na vás. Máte adresu?

Nebo tady můžeme sedět jen tak, při čaji. Slyšel jsem, že černý čaj se letos opravdu povedl. A že jiný se ani nevyplatí pít. Ostatní totiž neobsahují dostatečné množství takových těch malých blbostí, po nich jednomu líp pracuje logické uvažování. Jak si to po sobě čtu, asi bych se měl postarat o další konvičku…
Ještě sedíte? Já ano. Neměli bychom si o něčem povídat? Nemusí to být nutně zajímavé. Dokonce ani pravidelné. Prostě si jen tak nezávazně zatlacháme, protože v neděli stejně není pořádně co dělat. Veškeré domácí práce můžeme s klidem nechat na zítra, protože zítra je státní svátek a lepší důvod mě nenapadl. Ne nadarmo se říká: „Co můžeš udělat dnes, odlož na pondělí.“ Přiznám se, že tohle je můj oblíbený citát. Jen si teď zrovna nedovedu vybavit, kdo že to vlastně řekl. Ale soudě dle obsahu to musel být opravdu moudrý člověk. Tímto mu tedy děkuji. A nechám ho inkognito.

Tolik mě mrzí, že dneska nedošlo na sirupy… Strávil jsem výzkumem a sběrem informací celé dopoledne. Pečlivě jsem si po sobě výsledek své práce přečetl. Sakra, byly tam i ilustrace, co se nesnaží být vtipné. A nic. Kdoví, jestli si na ten článek ještě někdy vzpomenu. Taky klidně může zůstat na hřbitově dobrých článků. Osamělý a plný hořkosti. Nenávidějící mou osobu za vše, co jsem sliboval a nesplnil. Budu se muset snažit, abych už nikdy nenapsal nic dobrého. Ještě by se ty texty spiknuly proti svému autorovi. A kdoví, jak by to potom dopadlo.

No. Já už jsem svůj čaj dopil. A jak se tak dívám, ještě nám z té neděle docela dost zbylo. Říkal někdo něco o dýmce?