Barco

Teď jsem mohl dělat cokoli, říkám si, zatímco čekám, až se mi nažhaví uhlíky. Mám na to cokoli asi pět minut, protože potom se zcela určitě pustím do kouření vodní dýmky. Kouření škodí zdraví. Vlastně bychom to mohli zjednodušit na kouření zabíjí. A já sedím na pohovce a čekám na další krok k celoživotnímu plánování sebevraždy.

Dobře, správně bych měl napsat, že nekouřím celý život. Ale všichni jsme doufám poznali nadsázku. Pokud ne, vězte, že každé druhé slovo v tomto textu je nadsázka, každé desáté je ironická poznámka a každý odstavec končí laciným pokusem o vtip. Nehodlám propagovat kouření. Je to zlozvyk a všichni kuřáci jsou slaboši neschopní vidět dál než k další dávce své oblíbené drogy. Tak.

Pět… Ne, určitě míň. Stejně nemám tušení, co s tak krátkým časem. Přijdu i o ten zbytek ještě dřív, než mne něco napadne. Možná mám alespoň chvíli na to, abych si stanovil nějaké cíle. Nestihne je splnit, to je jasné. Ale i první krok směrem k ambicióznější existenci je důležitý. Pak si ten papír někam pověsím, abych na něj dobře viděl. A budu předstírat, že mi na tom někdy hodně záleželo. Jo, to by šlo.

Teď jsem mohl dělat cokoli, mít čas, co nemám, protože jsem se rozhodl dělat cokoli jiného.